Відповідальність і прозорість: податкові зобов’язання AMIC ENERGY в Україні у 1 півріччі 2024

2024-07-16

У першому півріччі 2024 року AMIC ENERGY в Україні (ПІІ “АМІК Україна”) продемонструвала виняткові результати своєї діяльності, сплативши майже 1,2 мільярда гривень податків до бюджетів усіх рівнів. Це свідчить не тільки про стабільний розвиток компанії, але й про її вагомий внесок в економіку країни.

Зокрема, 1,19 мільярда гривень було сплачено у вигляді податків при імпорті нафтопродуктів, а ще 174 мільйони гривень становили податкові зобов’язання від операційної діяльності. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, загальна сума сплачених податків зросла майже втричі, що є свідченням стабільного розвитку компанії та підкреслює зростання бізнесу навіть в умовах воєнного часу.

Варто відзначити, що податкове навантаження на АЗК AMIC ENERGY у другому кварталі 2024 року становило 1,97 гривні з кожного проданого літра пального. Це демонструє високий рівень відповідальності компанії перед державою та суспільством, бо кожна сплачена гривня до бюджету України – це посилення ЗСУ.

Відповідальність та прозорість українського бізнесу відображається ще й у сплаті податків на заробітну плату, зокрема збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Так ПІІ «АМІК УКРАЇНА» за результатами 1-го півріччя сплачено 92,15 мільйона гривень, що на 18,7% більше, ніж у першому півріччі 2023 року. З розрахунку на кожного працюючого в AMIC ENERGY це 53 326 гривень зазначених податків.

"Сплата податків – це не просто виконання обов'язків перед державою, це фінансування обороноздатності держави, особливо в цей складний час," — заявили у прес-службі AMIC ENERGY. "Ми пишаємося, що сталий розвиток компанії, забезпечує стабільну підтримку Збройних Сил України для боротьби з окупантом."

Та діяльність AMIC ENERGY в Україні не обмежується тільки відповідальністю та прозорістю зі сплати податків. Компанія продовжує системно підтримувати Сили Оборони та Безпеки та долучається до різних соціально важливих ініціатив.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2024 року компанія надала більше ніж 25 мільйонів гривень на допомогу постраждалим територіям України та підтримку ЗСУ. А саме забезпечуючи захисників та захисниць дронами DJI MAVIC 3 в рамках ініціативи «MAVIC від AMIC» та у межах ініціативи «Незламна кава» обладнанням в укриття та медичні заклади Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

З початку повномасштабного вторгнення ПІІ «АМІК УКРАЇНА» забезпечила підтримку уряду та народу України на загальну суму 112 млн гривень (станом на 30.06.2024).