AMIC UKRAINE спростовує неправдиві звинувачення в імпорті нафтопродуктів з Латвії

2023-03-17

14.03.2023 в медіа та телеграм каналах була розповсюджена стаття щодо начебто закупівлі ПІІ "Амік Україна", державною акціонерною компанією та рядом інших гравців ринку нафтопродуктів та автогазу з Литви та Латвії, що мають сумнівне, ймовірно російське походження. Також у статті йде мова про припущення, що певні постачальники з Латвії використовують підроблені сертифікати походження товару.

З цього приводу ПІІ "Амік Україна" вважає необхідним повідомити, що компанія не імпортує з Латвії взагалі жодних нафтопродуктів - ні скрапленого газу, ні дизельного пального, ні бензинів. Нафтопродукти та скраплений газ, що компанія імпортує з Литви, вироблені Мажейкяйським нафтопереробним заводом, який є частиною групи PKN Orlen (49.9% належить уряду Польщі).

ПІІ "Амік Україна" висловлює своє обурення з приводу поширення неправдивої інформації та вважає, що такі дії є умисним та спрямованими на шкоду ділової репутації компанії та інших учасників ринку нафтопродуктів.

ПІІ "Амік Україна" активно підтримує звернення Нафтогазової Асоціації України, до Прем’єр-міністра України щодо заборони імпорту нафтопродуктів російського походження в Україну шляхом внесення змін до поточного законодавства, коли у разі неможливості достовірно встановити країну походження палива право на ввезення на митну територію України надається за умови сплати спеціального мита у розмірі 50% вартості товару.

Важливо зазначити, що ПІІ “Амік Україна” ретельно дотримується законодавства та є прозорою компанією.