AMIC ENERGY та фонд «12 Вартових» об'єднали зусилля для порятунку безпритульних тварин: історія, яка змінює Україну

2023-09-23

Австрійська мережа АЗС AMIC ENERGY у співпраці з благодійним фондом "12 Вартових", розпочали колективну ініціативу зі стерилізації та вакцинації тварин, що мешкають на АЗС та навколишніх територіях. Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати необхідну медичну допомогу та догляд безпритульним тваринам по всій Україні.

Наразі завдяки підтримці благодійного фонду “12 вартових” та небайдужості AMIC ENERGY вдалося простерилізувати та вакцинувати всіх безпритульних тварин мережі. Декілька з тваринок потребували термінової допомоги та фонд евакував їх з АЗС для проведення додаткових обстежень та операцій.

«На кожній заправці живуть собаки, ми всі про це знаємо», каже Лала Тарапакіна, засновниця благодійного фонду «12 вартових». «Від 1 до 10 собак можна зустріти довкола кожної заправки. Наша задача полягає в наданні необхідної медичної допомоги, аби зменшити кількість безпритульних тварин в Україні. Тому зараз, ми подорожуємо країною, мапою АЗС AMIC ENERGY, і, дорогою, лікуємо тварин».

Механізм проєкту доволі простий: фонд «12 вартових» на чолі з Лалою Тарапакіною у тісній співпраці відомим волонтером та зоозахисницею Ксенією Березною, модераторкою процесу, виступають в ролі мобільної операційної бригади, яка надає миттєву допомогу одразу на місці згідно з маршрутом за переліком локацій, які надав AMIC ENERGY.

«Ми раді втілити цю ініціативу в життя та вдячні фонду «12 вартових» за підтримку нас у цій місії», резюмував Аудрис Стропус, генеральний директор ПІІ «АМІК УКРАЇНА». «Після повномасштабного вторгнення, дуже велика кількість тварин опинилась без житла і звичайно ж частина з них шукає притулку на АЗС. Ми маємо віру, що інші українські бізнеси підтримують нас у цій ініціативі та допоможуть зменшити кількість безпритульних тварин».

Співорганізатори ініціативи активно закликають представників інших комерційних підприємств та мереж АЗС долучитися до рятувальної місії. Разом ми можемо зробити Україну ще кращим місцем для життя всіх — як для людей, так і для тварин.